سفارش تبلیغ
صبا ویژن

گذرگاه

تشکیل کمیسیون رسانه‌ای با مشارکت متولیان رسانه

 تشکیل کمیسیون رسانه‌ای با مشارکت متولیان رسانه نشست هم اندیشی مدیران و صاحب نظران رسانه روز دوشنبه 98/4/17 با حضور دکتر عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.

به گزارش «تابناک» به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ابتدای این جلسه مهندس میرزاحسینی مدیرکل روابط عمومی و امور بین­‌الملل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن عرض خیر مقدم خدمت حضار خاطرنشان کرد:

در این جلسه درصدد هستیم تا با هم فکری با صاحبنظران حوزه رسانه بتوانیم از ظرفیت­ های موجود در جهت معرفی و شناساندن مؤلفه­‌های علمی و فرهنگی کشور استفاده کنیم. وی اضافه کرد:

موفقیت‌ها و پیشرفت‌های علم و فناوری پس از انقلاب اسلامی یک اصل غیرقابل انکار شده است که دشمنان انقلاب نیز آنرا پذیرفته‌اند و برای کم اهمیت دادن آن تلاش می‌کنند و با توجه به ناکامی در این حوزه به لکه‌دار کردن این جریان مهم و افتخارآفرین کشور روی آورده‌اند.

دکتر عاملی: رسانه‌­ها فهم تغییرات اجتماعی را بیش از همه درک کرده‌­اند دکتر عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تشکر از حضور اصحاب رسانه و تبریک فرا رسیدن دهه کرامت خاطرنشان کرد:

فهم تغییرات اجتماعی کنونی در کشور را شاید رسانه­‌ها بیشتر از همه درک کرده ‌اند. شدت تغییرات فرهنگی از همه دوره‌های تاریخی بیشتر است وی ادامه داد:

در دو دهه اخیر که فناوری­‌های نو وارد زندگی مردم شده‌­اند و دسترسی به فرامحل میسر شده است، شدت تغییرات فرهنگی موجود از همه دوره‌های تاریخی بیشتر شده است.

فناوری­‌های جدید به عنوان تیغی دولبه محسوب می­شوند استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران گفت: فناوری­های جدید به نوعی نظام­‌مند کردن و سیستمی کردن زندگی بشری را به همراه داشته است که به عنوان تیغی دولبه محسوب می­‌شوند.

وی افزود: این ظرفیت هم می­ تواند عدالت را تبدیل به یک سیستم کند و هم می ­تواند شیطنت و ظلم و بی ­انصافی را تبدیل به یک سیستم کند.

نیازمند تدبیری حساب شده در حوزه رسانه هستیم دکتر عاملی در ادامه تصریح کرد: بایستی با توجه به ظرفیت رسانه‌­ای به این سؤال پاسخ داد که چگونه می‌توان از فناوری‌های موجود بهره مثبتی در جهت رشد و تعالی کشور گرفت و از این رو نیازمند تدبیری حساب شده در حوزه رسانه هستیم.

رسانه تبدیل به یک کنش اجتماعی شده است استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران گفت: در دوران گذشته، رسانه یک رسانه حرفه­‌ای و در دست نخبگان رسانه­‌ای محسوب می­ شد اما اکنون رسانه تبدیل به یک کنش اجتماعی شده و همه مردم را به عنوان کنشگر رسانه ‌ای شده‌اند. وی افزود:

کنشگران رسانه­‌ای موجود لزوماً محتواهای معتبر رسانه‌­ای تولید نمی کنند و تقیدات لازم به استنادات مربوط به تولید محتوا را ندارد، لذا در معرض اخبار غیر معتبر، افراطی و دروغ قرار گرفته‌ایم. یکی از تغییرات مورد نیاز شورا نوشتن سیاست‌های رسانه‌ای خصوصا رسانه‌های جدید با توجه به ذی‌نفعان است دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه گفت: یکی از تغییراتی که فکر می­‌کنم شورای عالی انقلاب فرهنگی نیاز دارد نوشتن اسناد سیاستی این شورا با زبان و نگاه و درک ذی‌نفعان حوزه رسانه خصوصا رسانه‌های اجتماعی است.

وی افزود: فضای رسانه­‌ای جدید نیازمند سیاستگذاری رسانه‌­ای جدید است و در این زمینه رسانه­‌ها یکی از ذی‌نفعان حوزه فرهنگی کشور محسوب می‌شوند که می‌توان با به روز رسانی و یا پیشنهاد اسناد جدید جهت طرح در شورای عالی انقلاب فرهنگ دست پیدا کرد. دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد:

می­‌توان با تشکیل یک کمیسیون معین با مشارکت متولیان رسانه در جهت تدوین و به روزآوری اسناد یکپارچه در حوزه رسانه و رسانه‌­های اجتماعی جدید اقدام کرد. وی افزود: کدهای مسئولیت اجتماعی و کدهای اخلاق حرفه ­ای صرفاً توصیه­‌ای نیست و جنبه الزام آوری دارد. دکتر عاملی گفت: رسانه­‌ها عرصه دوم زندگی محسوب می­‌شوند و بازتاب کاری آنها چنان قدرتمند است که می­توانند عرصه اولیه زندگی­‌های بشری را نیز تحت تأثیر قرار دهند. بایستی میان رسانه منتقد و رسانه مخرب تفکیک قائل شد وی افزود: بایستی میان رسانه منتقد و رسانه مخرب تفکیک قائل شد و ظرافت اقدامات میان آن دو را از یکدیگر تشخیص داد. نقد یعنی برجسته­ سازی داده­‌ها و داشته­‌ها و بیان خلأها با زبان سازگاری استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با بیان اینکه نقد به معنای برجسته­ سازی داده‌­ها و داشته­‌ها و سپس بیان خلأها با زبان سازگاری است، گفت:

رسانه‌ای که با زبان سازگار با مردم اقدام به تولید محتوا کند، در جهت امنیت جامعه حرکت می­‌کند و اگر رسانه­‌ای با زبان ناسازگاری به تولید محتوا بپردازد برخلاف این مسئله و در جهت آزار مردم فعالیت می­ کنند. بایستی میان رسانه منتقد و رسانه مخرب تفکیک قائل شویم وی افزود: تجربه ناامنی و اضطراب اجتماعی که امروزه در سطح اجتماعی ما گسترده شده است و متأسفانه در حال نفوذ در اخلاق اجتماعی مردم است و از این رو بایستی میان رسانه منتقد و رسانه مخرب تفکیک قائل شویم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: رکن اول نظام اسلامی و مبتنی بر اندیشه‌های مردم سالاری دینی، مردم هستند و با این حساب مردم محور همه تلاش و کوشش‌های رسانه‌ای هستند. ضمن اینکه باید منافع مردم و برقرار عدالت و جلوگیری از تبعیض اجتماعی محور کار ما باشد ولی در بیان نباید گرفتار بی عدالتی شویم. با توجه به اهداف گام دوم انقلاب استقرار جامعه اسلامی در مرکز توجه قرار دارد دکتر عاملی افزود:

شورای عالی انقلاب فرهنگی اگر بخواهد در فرهنگ حرف­ه‌ای اساسی را دنبال کند، یکی از آن حرف‌های اساسی نسبت رسانه با دولت و مردم است که در این زمینه با توجه به اهداف گام دوم انقلاب اسلامی در بیانیه مقام معظم رهبری، استقرار جامعه اسلامی در مرکز توجه قرار دارد. وی ادامه داد: احترام، رعایت اخلاق، پرهیز از تهمت و پرهیز از دروغ از شاخصه های اجتماعی استقرار جامعه اسلامی است که در آشنایی با دایره گسترده زبان اجتماعی و توسط رسانه­‌ها قابل بازتولید است.

رسانه­‌های اجتماعی و ارتباطات شبکه­‌ای دستور کمیسیون مشترک شوراهای انقلاب فرهنگی و فضای مجازی استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران افزود:

موضوع رسانه­ های اجتماعی و ارتباطات شبکه­ ای از موضوعات بسیار مهم است که با توجه به اینکه کمیسیون مشترکی میان شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی فضای مجازی تشکیل شده است، می­توان موضوعات مذکور را در دستور کار این کمیسیون قرار داد. دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد:

اصلاح فضای موجود مستلزم راهکارهای روشنی است که نیازمند سواد رسانه­ ای و ارائه پیشنهاد از جنس مقررات گذاری و قانونگذاری و همچنین تولید محتوا و ارائه خدمات مفید و مؤثر است که می­ توان در این زمینه از پیشنهادهای اعضای جلسه استفاده برد. به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی پس از سخنان دکتر عاملی اعضای حاضر در جلسه به ارائه نظرات خود پرداختند. معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ: مختصات زمان جدید را نشناخته­‌ایم محمد خدادی معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت:

باور بنده بر این است که متأسفانه زمان را از دست داده­‌ایم و مختصات زمان جدید را نشناخته ­ایم و با پیشرفت‌های فناوری که به وجود آمده نمی‌دانیم به چه سمتی می‌رویم.

وی افزود: حجم گسترده و سرعت بالای تحولات در حوزه رسانه به جایی رسیده است که به نوعی با عدم آگاهی مواجه شده ایم چنانکه متأسفانه مدل رسانه­ای کنونی ما متعلق به دهه 70 است. خدادی گفت: امروز داشتن رسانه به‌خودی‌خود اقتدار محسوب نمی‌شود بلکه محتوا و پیام این رسانه‌ها مهم است و رسانه ها با تغییر الگوی رفتار؛ از کارکرد تبلیغی به سمت اقناع در حال حرکت هستند.

نگاه ما هنوز به رسانه گرفتار کمیت است معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: نگاه ما هنوز به رسانه گرفتار کمیت است و این موجب شده که کار رسانه‌ای از یک مهارت به یک شغل تبدیل شود. خدادی با بیان اینکه قدرت اصلی رسانه، امروز توانایی تولید محتواست، گفت: افزود:

ما در مقابل شرایط پیش آمده چندان حق انتخابی نداریم و باید هر چه سریع‌تر الگوی رفتار رسانه‌ای خود را تغییر دهیم. آمادگی داریم کمیته­‌ای برای بهره­ مندی از ظرفیت صاحب نظران رسانه تشکیل دهیم معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد

: آمادگی داریم در اولین فرصت؛ کمیته‌­ای برای بهره ­مندی از ظرفیت صاحب نظران رسانه مطابق با پیشنهاد دکتر عاملی تشکیل دهیم. ستاد تولید محتوای پر قدرت در دبیرخانه شورا تشکیل شود دکتر یونس شکرخواه، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران نیز در ادامه جلسه گفت: اول از همه باید یک ستاد تولید محتوای توانمند رسانه‌ای در شورای عالی انقلاب فرهنگی ایجاد شود و در این ستاد یک تیم رسانه‌ای مشغول باشند که بتوانند با هر رسانه‌ای به زبان آن رسانه صحبت کنند.

بایستی خبرنگاران را از زمان ابتدای تولد خبر در معرض خبر قرار داد وی افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان منبع خبری محسوب نمی­‌شود بلکه به عنوان نقطه اعلام خبر است که بایستی فارغ از فضای موجود بتواند روزنامه ­نگاران و خبرنگاران را از زمان ابتدای تولد خبر در معرض خبر قرار دهد. دکتر شکرخواه ادامه داد:

بایستی میان روزنامه­ های کلاسیک با رسانه­ های جدید تفاوت قائل شد و انتظار می­ رود با توجه به فضای در حال تحول رسانه­‌ای موجود؛ شورای عالی انقلاب فرهنگی یک نرم افزار قدرتمند و موبایل سرویس قوی جهت ارائه تمامی داده­ های خبری و اطلاعاتی خود به مخاطب جامعه طراحی کند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: نیازمند تهیه و ارائه فکت شیت جامعی برای رسانه­‌ها جهت آشنایی با کلیدواژه‌­های جدید و مباحثه روی آنها هستیم.

وی افزود: برخی مسائل مانند ارزهای دیجیتال و... دارای ابعاد گوناگون فرهنگی، اقتصادی و... هستند که باید ابتدا بعد فرهنگی این موضوعات تبیین شود. سردبیر همشهری آنلاین با بیان اینکه جلسات هم‌اندیشی شورای عالی انقلاب فرهنگی با رسانه‌ها برای بحث و بررسی پیرامون مسائل روز به‌صورت منظم برگزار شود، گفت: فایده این نشست‌ها تولید گفتمان فرهنگی پیرامون مسائل کشور و انتشار این محتوا در رسانه‌های کشور است.

بر فضای رسانه‌های جدید هیچ عنصر محدود کننده‌ای حاکم نیست دکتر نمکدوست، مدیر مرکز آموزش و پژوهش همشهری گفت: تعامل میان جامعه و رسانه بسیار عمیق و پیچیده است و از این رو بایستی مقوله سواد رسانه‌­ای برای مدیران جامعه گسترده شود.

این استاد دانشگاه ادامه داد:

ما یک رویکرد متصلب به رسانه‌های جریان اصلی داریم و یک رویکرد خنثی نسبت به رسانه‌های فرعی داریم. دکتر نمکدوست گفت:

بر فضای رسانه‌های جدید هیچ عنصر محدود کننده‌ای حاکم نیست ولی رسانه‌های جریان اصلی به دلیل محدودیت در فعالیت‌های خود در مقابل رسانه‌های فضای مجازی قادر به رقابت نیستند. مدل مسئولیت اجتماعی در حوزه قانونگذاری کشور مورد توجه قرار گیرد مدیر مرکز آموزش و پژوهش همشهری گفت:

مدل مسئولیت اجتماعی از مدل­های رسانه­ای قوی است که زمانی می­تواند از رسانه­ها مورد انتظار باشد که مقوله آزاد رفتار کردن برای آنها فراهم شود و این مسئله شایسته است در حوزه قانونگذاری کشور مورد توجه قرار گیرد.

رویکرد جوان‌گرایی و پویایی در همه ابعاد شورای عالی انقلاب فرهنگی تسری پیدا کند به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر شفیعی مدیرمسئول روزنامه ایران هم در این جلسه طی سخنانی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال‌های اخیر به حوزه علم و فناوری تمرکز داشته است.

وی افزود:

ممکن است این رویکرد، این تصور را ایجاد کند که شورا در حوزه فرهنگ چندان فعالیت ندارد در حالی که این‌گونه نیست.

مدیرمسئول روزنامه ایران ادامه داد: در دوره مدیریت دکتر عاملی با تحرک و فعالیت خوب شورا در حوزه رسانه روبرو هستیم که رویکرد جوان‌گرایی و پویایی باید در همه ابعاد شورای عالی انقلاب فرهنگی تسری پیدا کند.

وی گفت: با توجه به رویکرد دبیر شورا مبنی بر استفاده از قابلیت همه ذی‌نفعان در مصوبات شورا، باید با جوان‌سازی ساختار شورا این مهم تحقق پیدا کند. بایستی در شورای عالی انقلاب فرهنگی جسارت تغییر وجود داشته باشد به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر مریم جمشیدی مدیرعامل خبرگزاری پانا در ادامه گفت: از آنجا که تصمیمات شورای عالی انقلاب فرهنگی با فرهنگ و بستر اجتماعی مردم مواجه است، بایستی در این شورا جسارت تغییر وجود داشته باشد.

مدیرعامل خبرگزاری پانا گفت: از انتصاب دکتر عاملی به عنوان یک فرد دانشگاهی که با جامعه هم در تماس است خوشحال هستیم و شورای عالی انقلاب فرهنگی یک نهاد فاخر و توانمند هم از نظر حقوقی و هم از نظر ترکیب اعضاء است.

روحیه انقلابی در بطن فعالیت­ های شورا جریان داشته باشد دکتر گنجی مدیر مسئول روزنامه جوان نیز در این جلسه گفت:

شورای عالی انقلاب فرهنگی تنها نهاد بالادستی کشور است که کلمه «انقلاب» در نام آن تأکید شده است و شایسته است چنین روحیه ­ای در بطن فعالیت­ های این شورا نیز جریان داشته باشد. مدیر مسئول روزنامه جوان در ادامه ضمن تاکید بر ضرورت اصلاح نگرش مردم در مورد شورا از رویکرد جدید شورا در جهت چابک سازی ساختار تقدیر کرد. بایستی تصویر شورا در اذهان عمومی تصحیح شود مهندس جعفری جلوه مدیر شبکه دوم سیما گفت: ت

صویر شورا بایستی در اذهان عمومی تصحیح شود و به تصویری مؤثر در عرصه علم و فرهنگ کشور تبدیل شود. وی افزود: مصوبات و اسناد بالادستی شورا متأسفانه به مطالبه نخبگان و رسانه­های جامعه تبدیل نشده است و البته فقدان ضمانت اجرایی برخی از این مصوبات و اسناد از مواردی است که بایستی مورد توجه قرار گیرد.

جعفری جلوه تصریح کرد: سطح اصلی مخاطبان این شورا؛ نخبگان و فعالان عرصه فرهنگ و علم هستند که بایستی از ظرفیت آنان در دوره مدیریت جدید بیش از پیش استفاده شود. قرآن دارای راهکارهای گوناگون حل مشکلات جامعه در همه ابعاد است به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، شیخ اکبری مدیر شبکه قرآن و معارف سیما هم در این جلسه طی سخنانی گفت:

باید بپذیریم که قرآن کتاب زندگی است و این گنجینه گران‌قدر دارای راهکارهای گوناگون برای حل مشکلات جامعه در همه ابعاد است. مدیر شبکه قرآن و معارف سیما ادامه داد: رهبر معظم انقلاب «مدظله‌العالی» اخیراً اشاره کردند که عامل دشمنی‌ها با نظام اسلامی عمل به معارف قرآن است و باید این اصل و مبنا مورد توجه ما باشد.

عملاً در کشور با مفهوم رسانه مواجه نیستیم جعفر محمدی مدیرمسئول پایگاه خبری عصر ایران در این نشست طی سخنانی گفت: ما به علت عدم برخورداری از آزادی عملاً در کشور با مفهوم رسانه مواجه نیستیم و آزادی در رسانه باید مانند مطلق بودن ممنوعیت شکنجه در قانون اساسی مطلق باشد.

این فعال رسانه‌ای ادامه داد: تا موضع ما نسبت به آزادی حل نشود فضای رسانه‌ای کشور به سامان نخواهد رسید.

شورای عالی انقلاب فرهنگی برای گسترش روحیه آرمانی انقلاب اسلامی اقدام کند دکتر حضرتی مدیرمسئول روزنامه اعتماد هم در این جلسه طی سخنانی گفت:

امروز در شرایطی زندگی می‌کنیم که با بحران‌های عمیق و اساسی در حوزه اقتصاد، اجتماع، سیاست خارجی و... مواجه هستیم که به نظر من مهم‌ترین بحران کشور ما بحران هویت است. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بر اثر این بحران، نسل جدید نسبت به ارزش‌های انقلاب بیگانه هستند، گفت:

از شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان موتور تحول آفرین عرصه اجتماع، انتظار می­رود تا با توجه به بحران هویتی موجود برای گسترش روحیه آرمانی انقلاب اسلامی و جریان بخشی رسالت­های شورا اقدام کنند.

در مدیریت جدید شورا توجه جدی به عرصه فرهنگ شود دکتر شریفی مدیرمسئول روزنامه جام جم گفت:

با گذشت 36 سال از عمر شورای عالی انقلاب فرهنگی و با توجه به عقب ماندگی بسیار شدیدی که نسبت به شاخص­های مطلوب عرصه فرهنگ در کشور وجود دارد، این نکته به ذهن متبادر می­شود که لازم است گام­های بلندی برداشته شود و به صرف تشکیل جلسات شورا خوشحال نباشیم.

وی ادامه داد: در دور­ه­ای با این مشکل مواجه بودیم که در بررسی کارکردهای شورای عالی انقلاب فرهنگی، کاستی­ های فرهنگی با موفقیت­ های علمی پوشش داده می­ شد که امیدواریم در مدیریت جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی به عرصه فرهنگ توجه جدی شود.

می­ توان با نظرات رسانه­ ها پیش از تصویب مصوبات شورا به یک اجماع مطلوب رسید توانگر قائم مقام خبرگزاری فارس نیز در ادامه جلسه گفت:

در جایی اگر ناکارآمدی و ضعفی وجود داشته باشد، از رسانه انتظار می­رود که صادقانه به آن توجه کند ولو آنکه این کاستی از جانب دستگاه اجرایی کشور و دولت باشد. وی افزود: می­ توان با بهره­ گیری از نظرات رسانه­ ها در جهت چگونگی پیشبرد اهداف و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی پیش از تصویب مصوبات شورا به یک اجماع مطلوب جهت اثرگذاری در جامعه دست پیدا کرد.

شورا با حضور تشکل­های دانشجویی اقدام درخوری صورت دهد قاسمی مدیرعامل خبرگزاری دانشجو نیز گفت:

علیرغم اینکه معتقدیم ساختار شورای عالی انقلاب فرهنگی ایرادی ندارد اما از فعالیت­ها و رسالت­های این شورا انتظار داریم تا در مواردی چون اعتلای فرهنگی کشور اقدام شایسته و جدی­تری را به عمل آورد. وی افزد:

شورای عالی انقلاب فرهنگی می­تواند با تشکیل جلساتی با حضور نمایندگان دانشگاه­ها و تشکل­های دانشجویی اقدام درخوری در جهت پیشبرد مطالبات فرهنگی کشور صورت دهد. شورای عالی انقلاب فرهنگی با رشد سریع تحولات جامعه همراه شود رحیمی سردبیر خبرگزاری مهر گفت:

در حوزه فرهنگ از تحولات مورد انتظار بسیار عقب هستیم و از شورای عالی انقلاب فرهنگی انتظار می رود به جای رویکرد حل مسئله با رشد سریع تحولات جامعه همراه شود.

وی افزود: این عقب ماندگی موجب شده تا در برابر تحولات فرهنگی منفعل باشیم و نتوانیم آنها را مدیریت کنیم.

در سیاستگذاری رسانه­‌ها، شبکه­‌های اجتماعی جدید مورد توجه قرار نمی­ گیرند دکتر انتظاری مدیرعامل خبر فوری گفت:

متأسفانه در جلسات سیاستگذاری کشور مدیران رسانه­ ها و شبکه­ های اجتماعی جدید چندان مورد توجه قرار نمی­ گیرند. وی افزود:

بسیاری از ادمین های شبکه های اجتماعی در کشور، نوجوانان و جوانان کم سن و سالی هستند که در عرصه فضای مجازی دارای توانمندی شایسته‌ای هستند و متأسفانه به آنها توجه چندانی صورت نگرفته است.

دکتر انتظاری با بیان اینکه باید فضای مجازی را به رسمیت بشناسیم گفت: با استفاده از ظرفیت رسانه­ های بزرگ فعال در فضای مجازی می­توانیم به مدیریت فضای اجتماعی کشور اقدام کنیم.

فعالیت های شورا و مصوبات آن پیوست رسانه ‌ای داشته باشند صادقی سردبیر خبرگزاری برنا هم اظهار داشت:

امیدواریم این جلسات ادامه پیدا کند و فعالیت های شورای عالی انقلاب فرهنگی و مصوبات آن پیوست رسانه ­ای داشته باشند، ضمن آنکه علاوه بر نخبگان، در تصمیم­گیری­ها از بدنه اجتماعی نیز استفاده شود.

امیدواریم شاهد اقدامات مفید و مصوبات راهگشا در حوزه علم و فرهنگ باشیم به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام والمسلمین دعایی سرپرست مؤسسه اطلاعات نیز در این نشست ضمن آرزوی موفقیت برای دکتر عاملی طی سخنانی اظهار داشت:

امیدواریم در دوره جدید فعالیت های شورای عالی انقلاب فرهنگی شاهد اقدامات مفید و مصوبات راهگشا در حوزه علم و فرهنگ کشور باشیم.

به شأن قرارگاه فرهنگی این شورا توجه بیشتری شود مهندس درونه قائم مقام خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه اصلاح وضعیت رسانه­ای کشور یک مقدمه واجبی دارد و آن اصلاح فرهنگ عمومی است، گفت:: در این زمینه شورای عالی انقلاب فرهنگی بایستی جسارت تغییر داشته و به شورای عالی "فرهنگ انقلابی" تغییر نگاه و رویکرد دهد تا به شأن قرارگاه فرهنگی این شورا توجه بیشتری شود. مهندس درونه ادامه داد:

شایسته است که جوانان مؤمن و انقلابی، شورای عالی انقلاب فرهنگی را به عنوان پناهگاه خودشان بشناسند و از ظرفیت حضور آنان در عرصه فرهنگ استفاده بیشتری شود.

وی افزود: می­ توان از ظرفیت رسانه ­های موجود کشور در تدوین سندی مربوط با رسانه استفاده کرد. در بدنه اجتماعی؛ تصویر مناسبی از شورا وجود ندارد محمدصادق عرب، مدیرعامل خبرگزاری تابناک گفت:

متأسفانه در بدنه اجتماعی تصویر مناسبی از شورای عالی انقلاب فرهنگی وجود ندارد چرا که ما در اسناد شورا آرمان ها را می بینیم اما مسیر رسیدن به این آرمان ها را نمی­بینیم. وی افزود:

برخی تنگ نظری ها و نارسایی ها موجب شده است تا شورای عالی انقلاب فرهنگی نتواند ارتباط مناسبی با نخبگان جامعه برقرار کند. شورا به ایجاد عرصه­ ای برای اظهارنظر جریان های متفاوت رسانه ­ای اقدام کند کرمی مدیرعامل موسسه همشهری نیز در ادامه گفت:

شورای عالی انقلاب فرهنگی می ­تواند به عنوان نهادی فراقوه­ ای به ایجاد عرصه­ ای برای اظهارنظر جریان های مختلف و متفاوت رسانه ­ای اقدام کرده با تأمین قابلیت های لازم، به تعامل سازنده میان نگاه­ های مختلف کشور درجهت چارچوب تعریف شده­ ای از منافع ملی اقدام کند.

وی با بیان اینکه حضور فردی آشنا به مسائل رسانه در جایگاه سیاستگذاری فرهنگی مغتنم است، گفت:

ایجاد تعاریف واحد و جامع در مفاهیم منافع ملی از طریق گفتگو و همفکری فعالان رسانه ای با محوریت شورا قطعا منجر به حل بسیاری از مشکلات جامعه خواهد شد.

قرآن جزو مطالب اولویت دار شورای عالی انقلاب فرهنگی محسوب شود دکتر شوشتری مدیرعامل خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در سال 84 پیرامون فرهنگ عمومی و رسالت­های شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: مسئله قرآن از مسائل مورد اهمیتی است که شایسته است جزو مطالب اولویت دار شورای عالی انقلاب فرهنگی محسوب شود. فعالیت ­های شورا به نحو شایسته­ای برای جامعه ارائه شود دکتر متقیان مدیرعامل خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) نیز گفت:

امید داریم که رسانه در شورای عالی انقلاب فرهنگی به جایگاه شایسته­ای دست پیدا کند. وی افزود: یکی از رسالت­ های ویژه ­ای که برای شورای عالی انقلاب فرهنگی احساس می­ شود این است که فعالیت­ ها و عملکردهای این نهاد بالادستی به نحو شایسته ­ای برای جامعه ارائه شود.

دکتر عاملی عنوان کرد: آمادگی برای استفاده از صاحبنظران عرصه رسانه در فعالیت­‌ها به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان این جلسه دکتر عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرشان کرد:

اینکه تصور می­شود تصویر درستی از شورای عالی انقلاب فرهنگی وجود ندارد نشان دهنده این است که سیاست رسانه­‌ای شورا احتمالاً دچار نقصی بوده و نتوانسته خودش را به خوبی منعکس کند. دکتر عاملی ادامه داد: این نقد به شورای عالی انقلاب فرهنگی وارد است که بسیاری از مصوبات شورا نتوانسته ارتباط معناداری را با بدنه اجتماعی برقرار کند. با نگاه هیچ سازی موافق نیستم وی تصریح کرد: به نظر بنده در شورای عالی انقلاب فرهنگی خیلی زحمت کشیده شده و در تفکر انتقادی با نگاه هیچ سازی موافق نیستم.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: در تفکر انتقادی رکن اول طبقه‌­بندی کردن داده­ها و جمع­آوری داده­‌ها در طبقات دانشی مختلف است که در نگاه انتقادی استنادات دقیق وجود دارد و نباید به استنادات کلی بسنده کرد. فرهنگ رسانه ­ای نقش جدی و بسزایی در فرهنگ عمومی دارد دکتر عاملی ادامه داد:

ما اگر بخواهیم فرهنگ اجتماعی مان را اصلاح کنیم باید توجه داشته باشیم که فرهنگ رسانه‌­ای نقش جدی و بسزایی در فرهنگ عمومی دارد و این دقت بایستی مورد توجه رسانه قرار داشته باشد. دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود:

آماده ایم که از کمک و همکاری تمامی صاحب نظران عرصه رسانه در زمینه فعالیت­‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی استفاده ­کنیم. شورای عالی انقلاب فرهنگی وظیفه ورود در حوزه اجرا ندارد استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران ادامه داد:

عوامل ماهواره‌­ای و رسانه­ های اجتماعی موجود در عرصه فرهنگی کشور در حال اقدام فعالانه هستند و مدیریت این فضا کار ساده ای نیست ضمن آنکه شورای عالی انقلاب فرهنگی وظیفه ورود در حوزه اجرا ندارد بلکه وظیفه نظارت و ارزیابی و کسب اطمینان از اجرائی شدن مصوبات را بر عهده دارد.

دکتر عاملی ادامه داد: سند نقشه جامع علمی کشور یکی از اسناد مرجع شوراست که جلسات ستاد آن در حال برگزاری است.

جلسات ستاد مهندسی فرهنگی طی دو هفته آینده آغاز به کار خواهد کرد دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد:

سند مهندسی فرهنگی کشور به عنوان دومین سند مرجع شورای عالی انقلاب فرهنگی محسوب می‌­شود که محصول 33 جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی و تعامل و همکاری با حدود 3000 نفر صاحبنظر و مسئول بوده است که در سال 1393 ابلاغ شده است و خوشبختانه با دستور رئیس جمهور ستاد آن طی دو هفته آینده با ریاست معاون اول رئیس جمهور تشکیل خواهد شد.

دکتر عاملی گفت: ما هم در کنار شما در حال فعالیت هستیم و امیدوارم با برگزاری جلسات آتی برای تصمیم‌سازی‌­ها و برای رسانه­‌های جدید تعامل داشته باشیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان خاطرنشان کرد: انشاءلله با تشکیل کمیسیون معین رسانه‌­ای بتوانیم لوایح پیشنهادی اصحاب رسانه را تدوین و برای تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی آماده‌سازی شود.